Funktionärer sökes

På denna sida söker vi efter funktionärer till kommande verksamheter. Fyll gärna i formulären så vi vet att vi kan räkna med just dig!


Funktionärer dubbelutställning
Järpen 18-19 nov 2023


Varför vill man vara funktionär på en utställning?

Det finns många anledningar! En stor anledning är att man lär sig väldigt mycket. Är du intresserad av att ställa ut egen hund i framtiden är det ett utmärkt tillfälle att se hur det går till, hur det fungerar i ringen och kanske vad man själv ska träna på. För att inte tala om hur många fina hundar du har möjlighet att se på en och samma plats! En annan bra anledning till att ställa upp som funktionär är att man träffar och lär känna mycket folk inom spaniel- och retrievervärlden, det är alltid trevligt att träffa hundfolk och lära känna nya människor. Man jobbar tillsammans hela eller delar av dagen, fikar och äter lunch (som klubben bjuder på) så det finns goda möjligheter att skapa nya kontakter. 

Att SSRK kan erbjuda aktiviteter så som utställning bygger på ideellt arbete och utan funktionärer som ställer upp och jobbar kan vi inte anordna verksamheter som denna. Det är därför otroligt viktigt för klubben att alla medlemmar hjälps åt vid någon eller några aktiviteter för att det ska finnas aktiviteter för medlemmarna att deltaga i. 


Vad förväntas av mig som funktionär vid utställning?
Inga direkta förkunskaper krävs, man blir omhändertagen av de som har varit med tidigare. Undantaget är ringsekreterare som kräver utbildning. Du arbetar en hel eller en del av en dag. Klubben bjuder på fika och lunch. Arbetsuppgifter under utställning varierar; ställa iordning ringar, vaccinations kontroll, parkeringsvakt, fika/matservering, baka, städa  osv. Om man anmäler att man kan ställa upp som funktionär så får man ett PM innan med all nödvändig information och en kontaktperson som man kan ställa frågor till.