Funktionärer sökes

På denna sida söker vi efter funktionärer till kommande verksamheter. Fyll gärna i formulären så vi vet att vi kan räkna med just dig!


Funktionärer retrieverjaktprov
Lit 28-29 augusti 2021


Varför vill man vara funktionär på ett jaktprov?

Det finns många anledningar! En stor anledning är att man lär sig väldigt mycket om jaktprov, hur det går till, hur domaren dömer osv. Är man intresserad av att eventuellt själv starta på prov i framtiden är det ett utmärkt tillfälle att se hur det går till, vad man själv ska träna på, eller om man helt enkelt är intresserad av hur en retriever jobbar. En annan bra anledning till att ställa upp som funktionär är att man träffar och lär känna mycket folk inom retrievervärlden, det är alltid trevligt att träffa hundfolk och lära känna nya människor. Man jobbar tillsammans hela dagen, fikar och äter lunch (som klubben bjuder på) så det finns goda möjligheter att skapa nya kontakter.

Att SSRK kan erbjuda aktiviteter så som jaktprov bygger på ideellt arbete och utan funktionärer som ställer upp och jobbar kan vi inte anordna verksamheter som denna. Det är därför otroligt viktigt för klubben att alla medlemmar hjälps åt vid någon eller några aktiviteter för att det ska finnas aktiviteter för medlemmarna att deltaga i. 


Vad förväntas av mig som funktionär vid jaktprov?
Inga direkta förkunskaper krävs, man blir omhändertagen av de som har varit med tidigare. Det kan ändå vara bra om man talar om att man är helt ny, så att vi verkligen har en chans att introducera dig på bästa sätt. Man jobbar en heldag, det brukar vara samling tidigt på morgonen och man håller oftast på till på eftermiddagen. Klubben bjuder på fika och lunch. Arbetsuppgifter under provdagen kan t ex vara att kasta och/eller lägga ut vilt eller dummies (beroende på vilken klass), skriva protokoll åt domaren, skytt m hagelgevär, båtsman, eller hjälpa till med mat/fika.  Om man anmäler att man kan ställa upp som funktionär så får man ett PM innan med all nödvändig information och en kontaktperson som man kan ställa frågor till.